Балканкар ЗАРЯ АД.
гр. Павликени, п.к. 5200
ул. Тошо Кътев 1
тел: 0610/52501
факс: 0610/52603
[email protected]

ИНВЕСТИТОРИ
Начало За нас Продукти Инвеститори Downloads Контакти
Капитал и акции  
Органи на управление
Структура на капитала
Финансови отчети  
Новини


Архив новини 2006


Архив новини 2007

06 Ноември, 2008
Отказ от Търговския регистър за обявяване на покана за извънредно ОСА, насрочено за 05 Декември 2008г.

На 31.10.2008г. в Търговския регистър, воден от Агенцията по вписванията, бе подадено заявление за обявяване на поканата до акционерите за свиканото за 05.12.2008г. извънредно общо събрание.

Заявлението бе подадено по електронен път от адвокат, изрично упълномощен за това от прокуриста на дружеството г-н Димитър Иванчов. Същото е входирано в търговския регистър под № 20081031135512.

Зявлението за обявяване на поканата за извънредното общо събрание на акционерите не бе разгледано незабавно, както изисква чл. 19, ал.3 от Закона за търговския регистър.

Вместо това на 04.11.2008г. от длъжностно лице по регистрацията бе постановен отказ за обявяване на поканата. Този отказ е мотивиран както следва:

“Съгласно чл.15 от Закона за търговския регистър вписване, заличаване и обявяване се заявяват от търговеца, друго лице в предвидените от закона случаи, адвокат с изрично пълномощно, съставено съгласно изискванията на Закона за адвокатурата, за представителство пред агенцията,пълномощник с изрично писмено пълномощно, както и съставителя на финансови отчети по смисъла на Закона за счетоводството с нотариално заверено пълномощно. В случая заявлението е подадено и подписано от адв. Борислав Димитров Захариев, упълномощен от Димитър Владимиров Иванчов, прокурист на дружеството-лице нямащо представителна власт. Дружеството се представлява от Евгени Димитров Стоев.
При така изяснената фактическа обстановка- заявлението за обявяване на покана за свикване на Общо събрание на акционерите е подадено и подписано от неоправомощено лице по смисъла на чл.15 от Закона за търговския регистър на основание чл.24,ал.1 вр.чл.21,т.3 от Закона за Търговския регистър следва да бъде отказано обявяване на покана за свикване на ОС на акционерите по заявление с рег.№ 20081031135512 от 31.10.2008 г.на Акционерно дружество "БАЛКАНКАР-ЗАРЯ" АД.”

Непосредствено след постановяването така мотивирания отказ, бе подадено ново заявление за обявяване на поканата до акционерите за свиканото за 05.12.2008г. извънредно общо събрание, регистрационен № 20081104164036.

В нарушение на императивната правна норма на чл.19, ал.3 от Закона за търговския регистър това заявление все още не е разгледано.

Към настоящият момент в търговския регистър на е обявена покана за насроченото за 05.12.2008г. извънредно общо събрание на акционерите в “Балканкар Заря” АД.

Предвид разпоредбата на чл.223, ал.5 от Търговския закон, която изисква времето от обявяването на поканата в търговския регистър до откриването на общото събрание да не бъде по-малко от 30 дни, насроченото за 05.12.2008г. извънредно общосъбрание няма да бъде проведено, за да се гарантира правото на участие на всички акционери.

Съветът на директорите на “Балканкар Заря” АД ще определи друга дата за провеждане на извънредно общо събрание със същия дневен ред, която ще бъде обявена съгласно изискванията на Търговския закон и Закона за публичното предлагане на ценни книжа.

Съгласно изискванията на чл. 100т, ал. 3 от ЗППЦК, регулираната информация е представена за публикуване и на следните медии:

Връзки

X3-news

Investor.bg

Балканкар ЗАРЯ АД е единственото специализирано българско предприятие за производство на стоманени колела и джанти. Дружеството се ползва с отлична международна репутация като първокласен доставчик на колела и джанти за водещи компании – производители на кари и гумопроизводители, а също така и като доставчик на колела за резервни части. Новини и информация за компанията са на разположение на адрес www.balkancarzarya.com

ZARYA, ZARJA, ЗАРЯ, Balkancar ZARYA, Moving forward и логото на Балканкар ЗАРЯ са регистрирани търговски марки или марки на Балканкар ЗАРЯ АД и/или на филиалите на компанията в Република България и в известен брой други страни. Всички останали търговски марки споменати в тази публикация са притежание на техните съответни собственици. Използването на думата партньори не означава партньорска връзка между Балканкар ЗАРЯ и друга компания. Този документ е обществена информация, разпространена за Балканкар ЗАРЯ.

За повече информация, моля свържете се с:
г-н П. Пенчев
Директор за връзки с инвеститорите
Балканкар ЗАРЯ АД
тел .: +359 610/52501 в.110
[email protected]



Обявена покана в. "ПАРИ"

Отказ от Търговския регистър за обявяване на покана за ОСА