Балканкар ЗАРЯ АД.
гр. Павликени, п.к. 5200
ул. Тошо Кътев 1
тел: 0610/52501
факс: 0610/52603
[email protected]

ИНВЕСТИТОРИ
Начало За нас Продукти Инвеститори Downloads Контакти
Капитал и акции  
Органи на управление
Структура на капитала
Финансови отчети  
Новини

Архив новини 2009

Архив новини 2008


Архив новини 2007


Архив новини 2006

12 Февруари 2010 г.
Прието Решение на Съвета на Директорите на "Балканкар Заря" АД относно увеличение на капитала

 

"С протокол от заседание на Съвета на директорите на „Балканкар ЗАРЯ”АД от 12.02.2010 г. се взе решение за увеличение на капитала на Дружеството при условията на чл. 194, ал.1 от ТЗ във връзка с чл. 112, ал.1 и 2 от ЗППЦК от 1 322 056 (един милион триста двадесет и две хиляди и петдесет и шест) лева на 2 644 112 (два милиона шестстотин четиридесет и четири хиляди сто и дванадесет) лева чрез публично предлагане на 1 322 056 (един милон триста двадесет и две хиляди и петдесет и шест) броя нови поименни обикновени безналични акции с право на глас, всяка една с номинална стойност 1 (един) лев и емисионна стойност 1 (един) лев, като увеличението ще се счита за успешно, ако бъдат записани и заплатени най-малко 661 028 (шестстотин шестдесет и една хиляди и двадесет и осем) броя от новите акции.

Всички издадени от Дружеството акции, както и акциите от новата емисия са от един клас – обикновени, безналични, поименни с право на един глас в общото събрание на акционерите, право на дивидент и на ликвидационен дял, съразмерни с номиналната стойност на акцията.

Съгласно изискванията на чл. 112б, ал. 2 от ЗППЦК при увеличението на капитала на Дружеството ще бъдат издадени права по смисъла на §1, т.3 от ДР на ЗППЦК, които дават право на акционерите да запишат акции от увеличението на капитала, пропорционално на участието им в капитала на Дружството преди увеличението.

На основание чл. 112б, ал. 2 от ЗППЦК право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на обнародване на съобщението за публично предлагане по чл. 92а, ал.1 от ЗППЦК в Държавен вестник. На следващия работен ден „Централен депозитар”АД открива сметки за права на ези лица въз основа на книгата на акционерите на Дружеството.  Срещу всяко съществеваща към края на посочения срок акция се издава едно право, което дава възможност да бъде записана 1 (една) нова акция с номинална и емисионна стойност 1 (един) лев. Всяко лице може да запише най-малко една акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на притежаваните права.  Не се допуска записване на повече акции от предвидените в решението за увеличение на капитала.

След издаване на правата всяко лице може да придобие права в периода за тяхното прехвърляне и при провеждането на явния аукцион по реда на чл. 112б, ал. 7 от ЗППЦК. Началната дата за прехвърляне на правата ще бъде първият работен ден, следващ изтичането на 7 дни от деня на обнародване на съобщението за публично предлагане по чл. 92, ал.1 от ЗППЦК в Държавен вестник и публикеването му в един централен ежедневник. Крайният срок за прехвърляне на правата във връзка с чл. 112б, ал. 4 от ЗППЦК ще бъде първият работен ден, следващ изтичането на 14 дни след началната дата за прехвърляне на правата. Началото на срока за записване на акции съвпада с началото на срока за прехвърляне на права, а крайния срок за записване на акциите е 15 работни дни след изтичане на срока за прехвърляне на правата.

Съвета на директорите на „Балканкар ЗАРЯ”АД овластява Изпълнителния член Г-н Димитър Владимиров Иванчов да извърши всички необходими правни и фактически действия във връзка с увеличението на капитала, включително, но не само изготвянето на Проспект за публично предлагане на акциите от увеличението на капитала  на Дружеството, който да бъде одобрен от Комисията за финансов надзор, както и потвърждава сключения между дружеството  и ИП „ЕФГ Секюритис България”ЕАД договор за обслужване на увеличението на капитала в съответствие с взетите по-горе решения."


Връзки

X3-news


www.investor.bg

Балканкар ЗАРЯ АД е единственото специализирано българско предприятие за производство на стоманени колела и джанти. Дружеството се ползва с отлична международна репутация като първокласен доставчик на колела и джанти за водещи компании – производители на кари и гумопроизводители, а също така и като доставчик на колела за резервни части. Новини и информация за компанията са на разположение на адрес www.balkancarzarya.com

ZARYA, ZARJA, ЗАРЯ, Balkancar ZARYA, Moving forward и логото на Балканкар ЗАРЯ са регистрирани търговски марки или марки на Балканкар ЗАРЯ АД и/или на филиалите на компанията в Република България и в известен брой други страни. Всички останали търговски марки споменати в тази публикация са притежание на техните съответни собственици. Използването на думата партньори не означава партньорска връзка между Балканкар ЗАРЯ и друга компания. Този документ е обществена информация, разпространена за Балканкар ЗАРЯ.

За повече информация, моля свържете се с:
г-н П. Пенчев
Директор за връзки с инвеститорите
Балканкар ЗАРЯ АД
тел .: +359 610/52501 в.110
[email protected]



 

Уведомление

Протокол