Балканкар ЗАРЯ АД.
гр. Павликени, п.к. 5200
ул. Тошо Кътев 1
тел: 0610/52501
факс: 0610/52603
[email protected]

ИНВЕСТИТОРИ
Начало За нас Продукти Инвеститори Downloads Контакти
Капитал и акции  
Органи на управление
Структура на капитала
Финансови отчети  
Новини


Архив новини 2006


Архив новини 2007

30 юни, 2008
Решения на ОСА, проведено на 30.06.2008 г.



На проведеното редовно годишно общо събрание на акционерите на “Балканкар ЗАРЯ”АД бяха приети следните решения, представляващи вътрешна информация:
1. По т.1 от дневния ред Общото събрание на акционерите приема доклада за дейността на дружеството за 2007 г.
2. По т.2 от дневния ред Общото събрание на акционерите одобрява заверения от дипломираните експерт-счетоводители годишен финансов отчет на дружеството за 2007 г.
3. По т.3 от дневния ред Общото събрание на акционерите одобрява заверения от дипломиланите експерт-счетоводители годишен консолидиран финансов отчет на дружеството за 2007 г.
4. По т.4 от дневния ред Общото събрание на акционерите освобождава от отговорност членовете на Съвета на директорите за дейността им през 2007 г.
5. По т.5 от дневния ред Общото събрание на акционерите назначава за дипломирани експерт-счетоводители, които да заверят финансовия отчет на дружеството за 2008 г. и консолидирания финансов отчет за 2008 г., Лиляна Ангелова Петрова №0426 и Мария Димитрова Станчева №0433.
6. По т.6 от дневния ред Общото събрание на акционерите приема отчета на директора за връзки с инвеститорите за дейността му през 2007 г.
7. По т.7 от дневния ред Общото събрание на акционерите определя възнаграждение на членовете на Съвета на директорите, на които няма да бъде възложено управлението, в размер на 4 ооо лева, считано от 01.07.2008 г.
8. По т.8 от дневния ред Общото събрание на акционерите приема направените от Съвета на директорите предложения, а именно:
- §1. Чл.16, ал.2 от Устава на дружеството думите “обнародва в Държавен вестник” се заменят с думите “Обявява в Търговския регистър при агенцията по вписванията”
-§2. Чл.16, ал.4 от Устава на дружеството думите “обнародването на поканите” се заменя с думите “ обявянето на поканата”
-§3. Чл.17, ал.1, т.1 от Устава на дружеството думите “ БУЛСТАТ, номер на фирмено дело, регистърен съд”, се заменят с думите “и единен идентификационен код по чл.23, ал.1 от Закона за Търговския регистър”
-§4. Чл.17, ал.3 от Устава на дружеството се изменя както следва: “Оригиналите на пълномощните за представителство на заседание на Общото събрание на акционерите или нотариално заверени преписи от тях се предоставят на дружеството до 16.00 часа на вторияработен ден преди деня на Общото събрние. Директорът за връзки с инвеститорите води регистър на пълномощните за всяко Общо събрание и го представя на Председателя на събранието след приключване на регистрацията за участие в Общото събрание.”
-§5. В устава на дружеството се създава нов чл.17а със заглавие “Регистарция за участие в Общото събрание” и със следното съдържание:
ал.1. Акционерите и техните представители се регистрират за участие в заседанието на Общото събрание непосредствен опреди неговото начало.
ал.2 Началният час на регистрацята се посочва в поканата за свикване на Общото събрание.
ал.3 При регистрацията акционерите и техните предствавители представят:
1. Физическите лица – лична карта.
2. Юридическите лица – удостоверение за актуално състояние и лична карта на законния представител;
3. Представителите – лична карта на упълномощеното лице, пълномощно с нотариална заверка на подписа на акционера, а упълномощените предствители на юридическите лица – и удостоверение за актуално състояние на акционера.
ал.4 При регистрацията се извършва справка със списъка по чл.115б, ал.1 от ЗППЦК.
ал.5 Действията по регистрация се извършват от директора за връзки с инвеститорите, който след приключването изготвя и изготвя проект на списък на присъстващите акционери по чл.225 от Търговския закон и го предоставя на председателя на Общото събрание.
-§6. В чл.20, ал.1, т.2 от устава на дружеството след думата “секретаря” се поставя запетая и се добавят думите “ както на преброителите на гласовете”.
-§7. Вчл.20, ал.2 от устава на дружеството след думата “събранието” се добавят думите “и от преброителите на гласовете”
-§8. В чл.20, ал.5 от устава на дружеството думите “който е и преброител” се заличават.
-§9. В чл. 20 от устава на дружеството се създава нова ал.6 със следното съдържание7 “Гласовете при гласуване се преброяват и съобщават на председателя от един или повече преброители, които се избират по реда на ал.4.”
-§10. В чл.21 от устава на дружеството” след думата “члена” се добавя тире и думите “физически или юридически лица”
-§11. Чл.25 от устава на дружеството се изменя както следва: “Съветът на директори овластява изпълнителния си член да представлява дружеството”.
-§12. В чл.33, ал.2 от устава на дружеството се създава нова т.7 със следното съдържание: “осъществява други функции и изпълнява други задължения, възложени му със зъкон или с устава на дружеството”.
9. По т.9 от дневния ред Общото събрание на акционерите овластява за срок от 18 месеца след вземане на решението Изпълителният член на Съвета на директорите и Прокуриста на дружеството двамата заедно или всеки от тях самостоятелно да сключат от името на Дружеството един или няколко договора за продажба на произвеждани от дружеството изделия(продукти), както следва:
1. С “Уотс ЗАРЯ Лимитид”АД, гр. Павликени, ул. Тошо Кътев” №1, пререгистрирано Търговския регистър при Агенцията по вписванията с ЕИК 104687322, на обща стойност не повече от 650 000 (шестстотин и петдесет хиляди) евро без ДДС, или равностойността на тази сума в лева;
2. С “Балканкар РУЕН”АД, гр. Асеновград, ул.”Възрожденци”№3, пререгистрирано в Търговския регистър при Агенцията по впосванията с ЕИК 115050145, на обща стойност 200 000 (двеста хиляди) евро без ДДС, или равностойнстта на тази сума в лева.
Протоколът от Общото събрание на акционерите ще бъде преставен на акционерите, КФН, БФБ и Централен депозитар АД в законоустановения срок по предвидения в ЗППЦК и актовете по прилагането му начин – чрез системата e-Register, Extri News и Investor.bg

Балканкар ЗАРЯ АД е единственото специализирано българско предприятие за производство на стоманени колела и джанти. Дружеството се ползва с отлична международна репутация като първокласен доставчик на колела и джанти за водещи компании – производители на кари и гумопроизводители, а също така и като доставчик на колела за резервни части. Новини и информация за компанията са на разположение на адрес www.balkancarzarya.com

ZARYA, ZARJA, ЗАРЯ, Balkancar ZARYA, Moving forward и логото на Балканкар ЗАРЯ са регистрирани търговски марки или марки на Балканкар ЗАРЯ АД и/или на филиалите на компанията в Република България и в известен брой други страни. Всички останали търговски марки споменати в тази публикация са притежание на техните съответни собственици. Използването на думата партньори не означава партньорска връзка между Балканкар ЗАРЯ и друга компания. Този документ е обществена информация, разпространена за Балканкар ЗАРЯ.

За повече информация, моля свържете се с:
г-н П. Пенчев
Директор за връзки с инвеститорите
Балканкар ЗАРЯ АД
тел .: +359 610/52501 в.110
[email protected]