Балканкар ЗАРЯ АД.
гр. Павликени, п.к. 5200
ул. Тошо Кътев 1
тел: 0610/52501
факс: 0610/52603
[email protected]

ИНВЕСТИТОРИ
Начало За нас Продукти Инвеститори Downloads Контакти
Капитал и акции  
Органи на управление
Структура на капитала
Финансови отчети  
Новини


Архив новини 2006

Март, 2007
Балканкар ЗАРЯ и Уотс Индъстриал Тайърс създават съвместна компания в областта на индустриалните колела и гуми

“Балканкар Заря” АД сключи договор за съвместна дейност и учредяване на съвместно търговско дружество с “Уотс Индъстриал Тайърс” АД (Watts Industrial Tyres Plc) – Глочестършир, Англия. Договорът предвижда учредяване на акцонерно търговско дружество със седалище в гр. Павликени, Р България, в капитала на което Балканкар Заря и Уотс Индъстриал Тайърс ще участват с по 50%. Дружеството ще осъществява дейност под търговското наименование „Уотс Заря Лимитид” АД (Watts Zarya Limited). Управлението ще се осъществява от настоящи мениджъри на двете компаниии.

Съвместното дружество ще има за предмет на дейност предлагане на комплексни решения в областта на индустриалните колела и гуми - асемблиране на колела и гуми и доставка just-in-time на продукта до крайния клиент. Основни клиенти на Уотс Заря Лимитид ще бъдат производители на оригинална екипировка и оборудване (кари, подемни и транспортни машини), с част от които преговорите са в напреднала фаза.

Перспективата пред дружеството е да бъде глобален доставчик, като първоначално ще оперира на територията на държавите от Европейския съюз, използвайки вече изградената дистрибуторска и логистична мрежа на двете компании. Стратегическото базиране на съвместното дружество на територията на Р България ще обезпечи технически високото качеството на продукта и неговата ценова конкурентност.

Балканкар Заря и Уотс Индъстриал Тайърс имат дългогодишни търговски отношения. Двете компании са изцяло фокусирани в производството на индустриални колела и джанти (Балканкар Заря) и високотехнологични индустриални гуми (Уотс Индъстриал Тайърс) и се ползват с репутацията на първокласни, надеждни и предпочитани доставчици на водещи компании – производители на кари и други индустриални машини, а също и за нуждите на пазара на резервни части. Дългогодишният опит в бранша и детайлното познаване на профила на крайния клиент позволиха на мениджмънта на двете компании да дефинира ясно потребността от готов монтажен продукт /окомплектовано колело с гума/. Това логично доведе до възникване и реализация на идеята за създаване на съвместното предприятие, което да обедини усилията на Балканкар Заря и Уотс Индъстриал Тайърс за задоволяване на специфичните изисквания на пазара чрез висококачествен продукт и доставки just-in-time.

Съвместното дружество предоставя съществени конкурентни предимства за партньорите. За Балканкар Заря основно такова предимство е увеличаването на обема на произвежданите колела с добавянето на изцяло нов пазар чрез продукта на съвместното дружество - окомплектовано колело с гума.

Дружеството е в процес на учредяване и се очаква да започне ефективно търговска дейност не по-рано от 01.05.2007г.

Балканкар ЗАРЯ АД е единственото специализирано българско предприятие за производство на стоманени колела и джанти. Дружеството се ползва с отлична международна репутация като първокласен доставчик на колела и джанти за водещи компании – производители на кари и гумопроизводители, а също така и като доставчик на колела за резервни части. Новини и информация за компанията са на разположение на адрес www.balkancarzarya.com

ZARYA, ZARJA, ЗАРЯ, Balkancar ZARYA, Moving forward и логото на Балканкар ЗАРЯ са регистрирани търговски марки или марки на Балканкар ЗАРЯ АД и/или на филиалите на компанията в Република България и в известен брой други страни. Всички останали търговски марки споменати в тази публикация са притежание на техните съответни собственици. Използването на думата партньори не означава партньорска връзка между Балканкар ЗАРЯ и друга компания. Този документ е обществена информация, разпространена за Балканкар ЗАРЯ.

За повече информация, моля свържете се с:
г-н П. Пенчев
Директор за връзки с инвеститорите
Балканкар ЗАРЯ АД
тел .: +359 610/52501 в.111
[email protected]



pdf Съобщение за пресата